RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strengere straff for Maxis-drapet

Sist oppdatert:
24-åringen som kjørte ned broren til sin kjæreste i Arendal, er dømt til 11 års fengsel i Agder lagmannsrett. Nye vitner skal være mye av årsaken for straffeskjerpelse på 3,5 år.

I juli ble mannen dømt til sju og et halvt års fengsel i Nedenes tingrett. 24-åringen anket dommen i tingretten og håpet på at en folkejury skulle frikjenne ham for drapet. Nå har han altså fått 11 års fengsel. Moren til den avdøde er også tilkjent 125.000 kroner i oppreisning.

Nye vitner
Flere vitner, som ikke forklarte seg i tingretten, skal ha vært avgjørende for den skjerpende straffen. Et vitne forklarte i lagmannsretten at den drapstiltalte etter drapet hadde sagt at han hadde "tatt ham (drepte) med bilen". Et annet vitne sa at den d ømte hadde sagt at han var blitt sint og ville "faen meg ta (drepte)".

Anmeldt for utukt
22. april i fjor kjørte 24-åringen ned den 30 år gamle halvbroren til sin kjæreste. 30-åringen hadde anmeldt ham for utuktig omgang med sin da 15 år gamle halvsøster som 24-åringen hadde gjort gravid.

24-åringen har forklart at han kjørte i ring parkeringsplassen mens 30-åringen løp etter bilen med balltre. På et tidspunkt traff bilen 30-åringen med fronten og bilruta. I følge sjåføren forsøkte han å svinge unna, men flere vitner har forklart at det ikke så slik ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere