RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stressa flygere gjorde grov feil

Foto: Håvard Solem, TV 2 Nettavisen
Styrmannen hadde nettopp fått oppsigelsesbrev fra SAS og kapteinen var innkalt til ekstravakt. Den stressende situasjonen i cockpiten kunne fått alvorlige konsekvenser.

Alarmen gikk og advarte pilotene om at flaps og ror var helt ute av stilling. Men begge pilotene overså alarmen og gav full gass på rullebanen. I siste liten klarte styrmannen å korrigere rorene. De to flygerne har forklart at de trodde den andre tok seg av sjekklisten og stilte inn ror, flaps og stabilisatortrim før avgang.

Nestenulykken skjedde 27. november i fjor, skriver Adresseavisen. Nå får flyselskapet kritikk fra Havarikommisjonen for fem lignende hendelser på litt over ett år.

- Hendelsen om bord i dette flyet skyldes sannsynligvis at de to flygerne hadde problemer i relasjon til privatlivet, uheldige forhold i selskapets personalpolitikk og mangelfull kommunikasjon, heter det i rapporten fra Havarikommisjonen.

Nå ber de ifølge Adresseavisen SAS om å ha større fokus på mannskapet om bord i flyene i forbindelse med omstilling og nedbemanning, da dette kan virke inn på mannskapets årvåkenhet.

Informasjonssjef Siw Meisingseth i SAS Braathens sier til avisen at selskapet tar rapportene meget alvorlig og vurderer om det er noe som må endres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere