RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stri tørn med konge-ørn

Sist oppdatert:
Denne pasienten krever store mengder rått viltkjøtt hver dag.

- Det ser ut til at den klarer seg fint, men det er litt tidlig å si. Det vi er redd for, er jo infeksjoner, sier Reidar Ryen til Nettavisen.

Den unge kongeørnen som ble funnet ved Isesjø i Sarpsborg søndag formiddag, var til kontroll på Fredrikstad dyrehospital i dag. Den pensjonerte politimannen Reidar Ryen har fått oppdraget med å pleie fuglen. Han har 15 års erfaring med fuglepleie, og blir ofte kontaktet av viltnemda.

Hatt mange fugler
- Jeg har hatt ganske mange forskjellige fugler opp gjennom årene. I det store buret ute i hagen min har jeg blant annet hatt perleugler, fiskeørn, vandrefalk, hønsehauk og hubro, men jeg har aldri hatt en kongeørn, sier han.

Ørnen hadde et komplisert brudd i den ene vingen som måtte opereres på Fredrikstad dyrehospital.

- Vingen er teipet nå, så det er veldig viktig at han holder seg i ro i minst fire uker, slik at vi minsker sjansen for infeksjoner. Jeg må også gi antibiotika. Den lurer jeg inn i maten, sier han til Nettavisen.

Vilt på menyen
Det er ikke småtteri som står på menyen.

- Det går mest i rådyr. Jeg kontakter viltnemda, og de kommer med ihjelkjørte dyr til meg som de parterer opp, sier Ryen.

Ryen får ikke penger for å ta seg av fuglen, han gjør det fordi han har muligheten.

- Jeg har alltid vært en naturinteressert person, og siden jeg har muligheten til å hjelpe disse fuglene, synes jeg det er en fin hobby, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere