RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strid om konkurranseutsetting

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringen vil fjerne 1000 stillinger i Jernbaneverket i takt med økt konkurranseutsetting fram mot 2010. Jernbanedirektøren er bekymret for tempoet.

Regjeringen og Samferdselsdepartementet vil konkurranseutsette drifts- og produksjonsapparatet i Jernbaneverket. Det betyr en nedbemanning på nærmere 1000 personer fram til 2010.

Men i Jernbaneverket gir man uttrykk for at samferdselsministeren går for fort fram.

- Vi er bekymret for tempoet. Hvis vi konkurranseutsetter raskere enn vi klarer å nedbemanne, vil kostnadene øke, sier jernbanedirektør Steinar Killi til TV 2 Nettavisen.

Nedbemanningen er ifølge Killi betydelig større og raskere enn det Jernbaneverket har foreslått. Jernbaneverket har anbefalt en nedbemanning på 400 personer over en periode på tre år.

- Formålet med regjeringens forslag om økt konkurranse er å få mer igjen for de statlige midler som bevilges til vedlikehold og drift av jernbanens infrastruktur, sier samferdselsminister Torild Skogsholm i en pressemelding.

Ett av forslagene er å gjøre Jernbaneverkets forretningsenhet BaneService, som utfører utbyggingsoppgaver og tyngre vedlikeholdsoppgaver, om til et statlig aksjeselskap. Dette er også i tråd med Jernbaneverkets forslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere