Gå til sidens hovedinnhold

Stridsvognfører kan få fengsel

Vognkommandøren på den 40 tonn tunge stridsvognen som smadret privatbilen til Knut og Elise Okkenhaug kan få fengselsstraff.

Vognkommandøren forteller til Adresseavisen at han kikket ned på navigasjonsinstrumentene inne i stridsvognen da Mercedesen plutselig sto i veien.

- Vogna begynte å klatre
- Det var bare et kort øyeblikk at jeg dukket hodet ned i vogna for å sjekke kart og gps. Rett før hadde jeg sett at veien var klar. Så merket jeg at vogna begynte å klatre samtidig som ett av mannskapet ropte ut at det sto en bil i veien. Da ble jeg skremt, forteller vognkommandøren til Adresseavisen.

Politiet i Nord-Trøndelag ser meget alvorlig på ulykken som lett kunne ha kostet ekteparet Okkenhaug livet. Saken er under etterforskning både av militærpolitiet og det sivile politiet.

- Kan straffes
- Dette er et særdeles tungt og farlig kjøretøy som krever ekstra aktsomhet fra førerens side, understreker påtaleleder John Bjøraas ved Nord-Trøndelag politidistrikt overfor Adresseavisen.

Påtaleleder John Bjørås viser til vegtrafikklovens bestemmelser om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende. De som uaktsomt overtrer disse bestemmelsen kan straffes med bøter eller fengsel opp til 12 måneder, påpeker Bjørnås.

I alt er 31 stridsvogner av Leopard-typen med på øvelsen Battle Griffin 2005. Samtlige har et mannskap på fire, der vognkommandøren sitter på toppen av stridsvognen og gir intercall-order til vognføreren som styrer spakene og bare kan se ut av vognen ut gjennom et periskop.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene