*Nettavisen* Nyheter.

Stril sparket ned politikvinne

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Ikke bare én gang, men to ganger i løpet av et par uker. Nå må 35-åringen sitte 75 dager i fengsel.

15.04.08 10:03

(iBergen.no) En mann fra Bømlo fant ut at han ville slå lens i en busk midt i Leirvik sentrum natt til 25. august 2007. Mens mannen stod og urinerte kom en politipatrulje forbi.

Lagt i håndjern
Bømlingen ville ikke opplyse til politiet hvem han var og politiet bestemte seg for å undersøke mannen, noe som han satte svært liten pris på. Etter hvert ble 35-åringen lagt i håndjern og kjørt i arresten i Haugesund, skriver lokalavisen Sunnhordaland.

På turen fra Stord til Haugesund truet han og kalte polititjenestemennene for forskjellige kjønnsord og sparket så hardt i veggen inne i cellebilen at politiet så seg nødt til å sette på han fotjern. Mannen sparket vilt rundt seg da han ble forsøkt satt fotjern på og sendte en politikvinne i bakken med et velrettet spark.

Prøvde å rømme
Ikke lenge etter episoden slo mannen til igjen, også denne gangen mot politiet. Natt til 6.oktober sovnet 35-åringen inne på utestedet BarBar i Leirvik sentrum. Da han ufrivillig ble vekket av politiet ble han igjen svært aggressiv og slo blant annet etter en av vaktene på utestedet.

Politiet tok mannen med seg til Stord Lensmannskontor hvor 35-åringen prøvde å stikke av. Da den samme politikvinnen skulle prøve å sette fotjern på 35-åringen, sparket han henne over ende for andre gang på et par måneder, og skjelte henne ut.

I retten har 35-åringen sagt at han ikke husker noen av episodene. Nå er han altså dømt i Sunnhordaland tingrett til fengsel i 75 dager.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.