RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strøm-Erichsen ville boikotte

Sist oppdatert:
Som byrådsleder i Bergen, ville forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ha full boikott av Israel i 2002.

- Standpunktet den gangen var nok situasjonsbestemt. Det var en helt spesiell og svært spent situasjon. Nå er jeg absolutt for dialog, ikke for boikott, sier Strøm-Erichsen til bt.no.

Full boikott
I et fellesforslag fra Ap og SV, støttet Strøm-Erichsen en fullstendig boikott av Israel, melder Dagsavisen.

«Bystyret i Bergen går inn for full boikott av Israel. Vi ber norske myndigheter og spesielt de politiske partiene om å arbeide for en nasjonal og internasjonal boikott som rammer handel (herunder våpenhandel), økonomisk støtte og kultur.» står det i forslaget fra 2002. Strøm-Erichsen var da byrådsleder i Bergen.

Fra det ene til det andre
Også nåværende kommunalminister Åslaug Haga (Sp) støttet boikotten for snart fire år siden. Forrige uke gikk hun ut med kraftig kritikk av finansminister Kristin Halvorsens (SV) uttalelser om Israel-bokott. I 2002 var hun derimot av en annen oppfatning.

- Om vi ender med vedvarende krigshandlinger, må vi vurdere alle virkemidler, inkludert økonomisk boikott, sa Haga til VG i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere