RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strøm-grafen du ikke vil se

Sist oppdatert:
Her er grafen som forklarer hvorfor strømmen kan bli svindyr til vinteren.

SISTE:Gir strømstøtte fra mandag

Den grønne streken viser den laveste fyllingsgraden i vannmagasinene som har vært registrert i kongeriket siden 1990. Den gule viser situasjonen nå.

Tallene er fra fredag for en uke siden, men allerede i dag kan Norges Vassdrags og energidirektorat (NVE) få inn tallene som viser at det nå er mindre vann nå enn på 16 år.

- Kan ha skjedd
- Det får vi vite når tallene er regnet sammen neste onsdag, men det kan meget vel ha skjedd allerede i dag, sier senioringeniør Per Tore Jensen Lund.

På samme tid i 2002, som la grunnlaget for strømkrise-vinteren 2002/2003 var fyllingsgraden på 66,8 prosent. Altså nesten åtte prosent høyere enn nå.

Verst i vest
Bunnivået vi nå nærmer oss ble registrert i 1996, med 57, 2 prosent på samme tid.

Norge er delt inn i tre magasinområder, Vestlandet, Sør- og Østlandet og Midt/Nord-Norge. Verst er situasjonen i vest, med en fyllingsgrad på 54,1 i uke 33, best er det i midt/nord, med 66,2, mens sør/øst har en fyllingsgrad på 56, 8. For landet som helhet gir dette altså en fyllingsgrad på 59 prosent.

Les også: Slik kutter du strømprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere