RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømbrudd stanset Oslo

Sist oppdatert:
Over 100.000 ble onsdag ettermiddag rammet av torden, strømbrudd og t-banestans i hovedstaden.

- Det jeg vet er at en trafostasjon er slått ned ved Kastellet, sier operasjonsleder Britt Dørve ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Informasjonsrådgiver Kjersti Kirkeby i Hafslund Nett og Tekniske Tjenester sier til TV 2 Nettavisen at det ikke er ofte strømmen går i så store områder.

- Ni trafostasjoner ble slått ut, forteller hun.

De rammede områdene er Bekkelaget, Bryn, Abildsø, Oppsal, Bøler, Kastellet, Lambertseter, Klemetsrud og Tøyen får TV 2 Nettavisen opplyst.

100.000 rammet
- Vi vet nå at strømbruddet hadde sammenheng med lynnedslag, sier informasjonsrådgiver Morten Schaug i Hafslund Nett og Tekniske Tjenester til TV 2 Nettavisen.

Etter grove anslag ble over 100.000 personer rammet.

- Mer enn en fjerdedel av byen ble rammet, sier Schaug. Han understreker at Hafslund beklager ulempene strømbruddet kan ha medført.

- Heldigvis er det noe vi opplever svært sjelden. Vi vil jo helst ikke ha strømbrudd i det hele tatt, men det er umulig å gardere seg hundre prosent, sier han.

Klokken 15.22 hadde samtlige bydeler fått strømmen tilbake.

T-bane og trikkestans
Ifølge nettsidene til Oslo sporveier står deler av trikkelinjene 18 og 19 mellom Rikshospitalet og Ljabru. T-banen skal være rammet mellom Majorstua og Helsfyr.

- De har nå fått strømmen tilbake, men jeg er usikker på om de har oppstartrutiner som gjør at det vil ta lenger tid før t-bane og trikk er i gang igjen, får TV 2 Nettavisen opplyst hos Hafslund.

- Det tar veldig kort tid fra strømmen kommer tilbake til linjene er i gang igjen, forteller fungerende informasjonsansvarlig Henrik Stolt-Nielsen ved Oslo Sporveier T-banedrift til TV 2 Nettavisen.

To T-banetog evakuert
Samtlige baner ble rammet, og sto i tre kvarter.

- Det er jo bare å beklage overfor passasjerene. Lynnedslag ligger langt utenfor vår kontroll, sier Stolt-Nielsen, som fremhever at rutinene ble fulgt som de skulle.

- To tog ble evakuert like ved Helsfyr og like ved Ensjø. Når du har stått mer enn en halv time i tunnell skal banen evakueres. Mens vi holdt på å tømme det siste toget, kom strømmen tilbake, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere