RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømkunder på gjerdet

Sist oppdatert:
Nordmenn har ikke endret kraftleverandør til tross for økt strømpris og kraftige advarsler om strømkrise.

- Tallene for tredje kvartal er ikke klare ennå, men NVE tok kontakt med 16 av nettselskapene i uke 34. Tendensen tyder ikke på flere leverandørskifter i 3.kvartal, heller færre, sier seksjonssjef Gunn Oland ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til TV 2 Nettavisen.

12.000 færre
I tillegg skiftet 12.000 færre nordmenn kraftleverandør i løpet av andre kvartal i forhold til første kvartal, til tross for medias søkelys på den kommende kraftkrisen.

Totalt skiftet 66.000 husholdninger og 5.700 næringskunder kraftleverandør i løpet av andre kvartal, som er fra april til juni. Det er økning på over 28.000 fra samme kvartal i fjor, men altså likevel en nedgang fra første til andre kvartal i år.

Slik får du billigere strøm

- Bør være bevisste
- Tallene fra leverandørskifteundersøkelsen tyder på at forbrukerne nå avventer utviklingen i kraftmarkedet, sier seksjonssjef i NVE Gunn Oland.

- Er det overraskende at det ser ut som om færre har endret kraftleverandør siden juli?

- Det er ikke så veldig vanlig at folk er opptatte av strømprisen i sommerferien og like etter ferien. Strømprisene ser imidlertid ut til å bli høyere til vinteren enn det som har vært vanlig de siste årene. Det er derfor viktig at man er bevisst både på sitt forbruk og hvilken kraftavtale man har, understreker Oland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere