Gå til sidens hovedinnhold

Strømforbruket doblet i juli

De siste 20 åra er strømforbruket i juli doblet, selv om somrene er blitt stadig varmere.

I juli 1984 brukte vi 2,5 milliarder kilowattimer, i juli 1994 var forbruket 3,7 milliarder kilowattimer, mens det i juli i fjor hadde økt til hele 4,4 milliarder kilowattimer.

Tallene inkluderer forbruk både i private husholdninger, næring og industri, og er korrigert for klima og befolkningsøkning, skriver Dagsavisen..

Kommunikasjonsdirektør Kristian Pladsen i Energibedriftenes Landsforening (EBL), er ikke i tvil om årsakene til det økte strømforbruket om sommeren.

- Handelsnæringen og private husholdninger står for brorparten av veksten. Økningen i forbruk er et utslag av en generell velstandsutvikling. Vi har større hus som krever mer varme og inneholder stadig flere elektriske apparater, skjermer og datamaskiner. I tillegg er det også flere singlehusstander enn før, sier han.

Pladsen understreker at økt strømforbruk også preger de andre årstidene.

- Alt tyder på at befolkningen fortsetter å bruke mer strøm, sier han og påpeker:

- Veksten i strømforbruk om sommeren var størst i den første perioden, altså fra 1984 til 1994. Med tanke på at det frie kraftmarkedet ble innført i begynnelsen av 90-årene, viser tallene at markedet ikke kan ta ansvaret for veksten i kraftforbruk, sier han.

(NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året