RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større båter - flere ulykker

Sist oppdatert:
Båtene blir stadig større og kraftigere, men kunnskapsnivået ikke øker tilsvarende. Røde Kors frykter flere ulykker på sjøen og er i full beredskap i sommer.

- Båtene har blitt større, raskere og kraftigere. Problemet er at mange av båtførerne er uerfarne. Sammen med det gode været frykter vi at dette vil føre til flere ulykker på sjøen i sommer, sier generalsekretær i Røde Kors, Trygve G. Nordby.

Godt forberedt
- Vi forbereder oss nå på flere redningsoppdrag på sjø og vann enn på lenge. I fjor hadde våre hjelpekorps som driver vannredning flere enn 334 oppdrag med båt, opplyser Nordby.

Totalt disponerer 94 Røde Kors Hjelpekorps 108 båter som er i beredskap ved sjøen eller i innlandet.

- Bra vær, flere båter og mer ferdsel på sjøen fører erfaringsmessig til at flere har behov for bistand. Nyere båter betyr færre motorstopp, samtidig som vi merker flere grunnstøtninger med de nye, raske båtene, sier Nordby.

Vis sjøvett
Det er også en klar sammenheng mellom alkohol og ferdsel ved og på sjøen: Minst én av tre som drukner har drukket alkohol. Kaldt vann kombinert med rus er en farlig kombinasjon, og av de 34 personene som druknet i fjor, var minst 11 beruset.

- Noen våte elementer passer ikke sammen, sier Nordby. Vi oppfordrer alle til å være forsiktige og vise sjø- og båtvett når de ferdes på vannet. Det gjelder blant annet å bruke riktig utstyr, ta hensyn til været og følge sjøens trafikkregler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere