*Nettavisen* Nyheter.

Struper russebussene

Lovens lange arm slår hardt i bordet i Asker og Bærum. Russebusser kan bare glemme å ha utvendig lydanlegg.

13.06.05 16:24

Politimester Torodd Veiding er den første til å totalforby bruk av utvendige lydanlegg på russebussene neste år, og han varlser om forbudet allerede nå, nettopp for at russen ikke skal investere i dyre anlegg.

«Forbudet er absolutt og gjelder uavhengig av hvor utstyret er montert, for eksempel på takrigg, på tilhenger eller annet,» heter det i brevet politimester Torodd Veiding har sendt til neste års russekull. Det melder lokalavisen Budstikka.

I brevet fra Veiding kommer det frem at problemet har vært økende de siste årene. Strategien med å beslaglegge vitale komponenter i anleggene har heller ikke hjulpet. Alle videregående skolene i Asker og Bærum mottok brevet før helgen, med kopier til ordførerne og kommuneoverlegene.

Lyden fra russebussene kan føre til en helserisiko for innbyggerne og at er et betydelig ordensproblem, mener politiet – og viser til politilovens paragraf 7, 1 ledd nr. 1.

Til spesielle utendørs arrangementer åpner politiet for mulighet til å søke om å bruke utvendige anlegg, men anleggene kan ikke være montert på mobile enheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.