RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strynefjellet dobbelt så ofte stengt

Strynefjellsveien vil bli stengt dobbelt så ofte på grunn av snøskredfare, varsler Statens Vegvesen.

Vegvesenet har nå senket fareterskelen før vegen blir stengt ved rasfare. Det betyr at trafikkantene vil oppleve at Strynefjellsvegen oftere vil være stengt vinterstid.

- Riksveg 15 gjennom Grasdalen, det vil si mellom de to øverste tunnelene før en kommer opp på Strynefjellet, er av de mest rasfarlige riksveistrekningene i landet, sier Krister Kristensen, skredekspert ved Norges Geotekniske Institutt (NGI), til Sunnmørsposten.

Han er ikke i tvil om at riksvegen gjennom Grasdalen er en av de mest rasfarlige riksvegstrekningene i landet. Strekningen er totalt en kilometer lang, avbrutt av et 180 meter langt rasoverbygg.

De siste 20 årene har det i gjennomsnitt gått ett snøskred over riksvegen i dette området hvert år. 25. februar 2002 løsnet skredet fra 1.400 meters høyde i Sætreskarsfjellet, og dundret ned fjellsiden i 850 meters bredde. Riksvegen ble dekt av kompakte snømasser – og bare flaks gjorde at ikke ekspressbussen, som kom først, ble tatt av skredet.

- Sjansen for at det går liv dersom en bil eller buss blir tatt av et snøskred er svært stor. Snømassene er kompakte og kommer med enorm kraft, sier Kristensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere