RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter FN-resolusjonen

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre gir sin fulle støtte til resolusjonen som krever våpenhvile i Libanon.

«Full støtte fra et samlet internasjonalt samfunn er avgjørende for å gjennomføre de krevende oppgaver som denne resolusjonen legger opp til», skriver Støre i en pressemelding.

Fredag ble det vedtatt en resolusjon om krigen i FN, der verdensorganisasjonen går inn for å sende 15.000 fredsbevarende soldater fra FN og et tilsvarende antall libanesiske soldater til de sørlige delene av Libanon. Styrken skal etter planen stå mellom israelske soldater og Hizbollah mens Israel trekker seg ut av landet og Hizbollah avslutter sin militære aktivitet.

Libanon har stilt seg positive til planen. Den israelske regjeringen behandler resolusjonen søndag, men har signalisert at militæraksjonen kan fortsette ut uken, melder AP.

Jonas Gahr Støre uttrykker glede over at både Israel og Libanon har sagt at de slutter opp om resolusjonen. Han oppfordrer Hizbollah om å føge vedtaket og legge ned våpnene, samtidig som han understreker at den israelske tilbaketrekkingen fra Libanon bør skje raskt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere