RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter Mette-Marit-oppslaget i VG

Foto: Liv Ekeberg (TV 2 Nettavisen)
Advokat Tor Erling Staff synes det er meningsløst å angripe VGs meningsmåling om Mette-Marit og forholdet til faren. Så pass må kronprinsparet tåle, mener han.

Oppslaget har ingen ting med privatlivet å gjøre, mener Staff.

- Jeg synes VGs meningsmåling var helt grei. Det er slik VG er, og det avgjørende er at dette ikke har noe med privatlivet å gjøre, sa Tor Erling Staff i NRKs Ukeslutt-program lørdag ifølge NTB.

VG 20. august.
VG 20. august.

- Situasjonen er at forholdet mellom kronprinsessen og faren er noe som ligger i tiden og som alle samtaler om. Dette er ikke å invadere det private rommet. Det skulle bare mangle at man ikke skulle kunne ta en helt likegyldig meningsmåling som dette. Det er noe annet hvis man røper hemmeligheter og kommer med avsløringer. Men dette har vært å slå inn åpne dører, sa Staff videre.

Meningsmåling

Stridens kjerne var VGs oppslag onsdag, dagen etter at kronprinsesse Mette-Marit feiret sin 30-årsdag. Oppslaget omhandlet en meningsmåling der om lag 1000 personer var spurt om kronprinsessen burde ta opp igjen kontakten med sin far Sven O. Høiby.

"Feiret 30-årsdag uten Sven O. Flertall i meningsmåling: Kontakt pappa, Mette-Marit" het det på forsiden. VG har beklaget oppslaget.

- Overtramp

Redaktør Esten O. Sæther i Dagbladet.no er en av mange som reagerte kraftig på oppslaget. I Ukeslutt lørdag sa Sæther at det ikke holder å si at ”det er sånn VG er”.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Var det galt av VG å omtale spørreundersøkelsen om Mette-Marits forhold til faren?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

- Skal man bare fortsette å gjøre alt mulig da, fordi at det er sånn man er? Vi er nødt til å ta de enkelte tilfellene og drøfte dem. Dette var et klart overtramp på pressens egne regler og Vær Varsom-plakaten som sier at vi ikke skal begå overgrep mot andre mennesker, sa Sæther.

– Men det er da ikke noe overgrep å slå opp en meningsmåling om et tema som alle snakker om. Dette ligger i tiden, mente Staff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere