RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter verken Jens eller Jensen

Dagrun Eriksen, Dagfinn Høybråten og Inger Lise Hansen
Dagrun Eriksen, Dagfinn Høybråten og Inger Lise Hansen Foto: Arild J. Waagbø
Sist oppdatert:
KrF-leder Dagfinn Høybråten er klar for mindretallsregjering.

ØVRE SLOTTSGATE (Nettavisen): Torsdag 30. april åpner KrFs landsmøte i Kristiansand. Tirsdag møtte partiledelsen pressen i Oslo. Partileder Dagfinn Høybråten la ikke skjul på at det er stor frustrasjon innad i partiet med den rødgrønne regjeringen. Han trakk særlig fram ekteskapsloven, men nevnte også at regjeringen etter KrFs syn famler i viktige verdispørsmål.

- Om vi etter valget får et annet flertall enn nå - og mye tyder på det, så kan vi garantere at vi skal gjøre vårt for å danne regjering, sa Høybråten.

Han understreket at noe samarbeid mellom KrF og Frp er helt uaktuelt, både på grunn av politisk avstand og styrkeforskjellen.

- Vi er ikke noe høyreparti, sa Høybråten.

Ikke støtteparti
Høybråten sa at han mener det er stor sannsynlighet for at landet kan få en mindretallsregjering etter høstens valg. Ingen regjering uten KrF kan regne med partiets støtte i Stortinget.

- Vi vil være i opposisjon enten statsministeren heter Jens eller Jensen, sa Høybråten.

Han sa at det bare er sentrumspartiene og Høyre som er aktuelle samarbeidspartnere for KrF i en eventuell mindretallsregjering. Høybråten avfeide å svare på om KrF vil kreve å få statsministerposten i en eventuell ny borgerlig mindretallsregjering.

Samfunnstjeneste
KrFs stortingsgruppe og sentralstyret går inn for at partiet skal programfeste at både kvinner og menn skal avtjene samfunnstjeneste, en sak nestleder Inger Lise Hansen ivrer for.

- Det er ikke lenger gode nok argumenter for at kvinner ikke skal avtjene samfunnstjeneste. Nå er det bare en brøkdel av alle menn som avtjener verneplikt, men om alle menn skal delta i samfunnstjeneste så må ikke kvinner utelukkes. Det handler om likestilling, sier Inger Lise Hansen til Nettavisen.

Hansen ser for seg en samfunnstjeneste som kan avvikles over et halvt år, f.eks. i forbindelse med studier. Hun sier at miljøarbeid i skoler, sosial kontakt i eldreomsorgen og arbeid i frivillige organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp kan være typiske samfunnstjenester.

- Jeg tror at samfunnstjeneste for alle vil skape mer samfunnsengasjement, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere