RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Student-drapene kobles til mafiaen

(Politiet)
Sist oppdatert:
Drapene på Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) kobles nå til drap på kinesere andre steder i Europa. Det bekreftes av politiet.

Oslo-politiet vil kartlegge drap og kriminalitet knyttet til kinesiske studenter i utlandet, bekrefter politiinspektør Terje Kristiansen ifølge VG.

I Irland gransker politiet mulige mafiagrupperinger etter et dobbeltdrap i mars 2001, der et kinesisk studentpar på 19 år ble funnet kvalt og brent i hybelleiligheten sin. Begge disse jobbet på restaurant ved siden av studiene, slik som de drepte Oslo-studentene.

En kineser ble da sett løpende ut av huset etter at det begynte å brenne. Senere ble de to funnet kvalt og brent. To kinesiske gravide kvinner ble også funnet kvalt i Dublin på slutten av 90-tallet, skriver avisen.

- Det kan tyde på at mange kinesiske studenter blir utnyttet av kriminelle, og vi vil også ta kontakt med irske myndigheter hvis det skulle bli aktuelt, sier politiinspektør Kristiansen.

En viktig polititeori er at de kinesiske studentene utnyttes av de kinesiske triadene, som er kjent for å bruke harde mafiametoder. Triadene lokker gjerne med fristende studieplasser, før de tvinger unge kinesere til å jobbe.

Flere kinesiske aviser skriver ifølge VG at Ningyan Yu og Yuhang Wu kan ha blitt drept med flere dagers mellomrom. Ifølge Shanghai Post skal Ningyan ha blitt drept omlag en uke før drapene ble oppdaget, mens samboeren trolig skal ha blitt drept tre dager før de ble funnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere