RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Student gikk til angrep med saks

Sist oppdatert:
Siktet for drapsforsøk, er selv livstruende skadd.

Trondheim (NTB): En student er siktet for drapsforsøk på en mann med saks i Trondheim. Den siktede er selv livstruende skadd.

Hendelsen skjedde søndag like ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

Den siktede, som er en 30 år gammel iransk statsborger, gikk da til angrep på en annen mann og påførte ham minst to stikk i brystet med en saks, opplyste Sør-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse mandag, melder Adresseavisen.

Mannen ble kun lettere skadd og ble raskt utskrevet fra St. Olavs hospital.

Uforutsett

Politiadvokat Marianne Høyer opplyser til TV 2 at det var et ektepar i 40-årene som ble angrepet av iraneren 1. påskedag. De var ute og gikk tur på Gløshaugen, der NTNUs hovedbygning ligger, da overfallet skjedde.

Kvinnen ble ikke skadet i hendelsen.

Ifølge politiet kjente ikke offeret og gjerningsmannen hverandre fra før.

– Dette var et uforutsett angrep, sier Høyer.

Etter overfallet sprang gjerningsmannen fra stedet, men ble pågrepet av politiet 500 meter unna. Han hadde da livstruende stikkskader og ble sendt til sykehus for behandling. Politiet tror han har påført seg skadene selv, og skal nå gjennomgå opptak fra kameraovervåking på stedet.

Uten teorier

Politiet har avhørt mellom fem og ti vitner i saken. Offer og gjerningsmann skal ikke ha kjent hverandre fra før.

Den iranske studenten har ifølge Høyer oppholdt seg lovlig i Norge i flere år. Han er ikke kjent for politiet tidligere, og politiet har ingen teorier om hvorfor han gikk til angrep.

– Vi vet foreløpig ingenting om eventuelt motiv bak dette angrepet. Vi vet veldig lite om gjerningspersonen og har ikke klart å spore opp eventuell familie her i Norge. Vi er ukjent med om han har en sykehistorie bak seg, men dette vil nå bli en naturlig del av etterforskningen, sier politiadvokat Høyer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere