RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX

Studentene funnet i live

Sist oppdatert:
En breredningsgruppe er framme ved leiren til studentene som har vært savnet på Svalbard. Alle de fire er i live og et helikopter forsøker å hente ut studentene.

- Alle fire skal være i god behold, sier stabssjef for sysselmann på Svalbard, Olav Tombre, til TV 2 Nyhetene.

Breredningsgruppen er kommet fram til leiren til studentene. I følge TV 2 Nyhetene skal en person være lettere skadd i en skulder.

Ved 21.30-tiden lettet et helikopter fra Longyearbyen i et forsøk på å hente ut de fire studentene, melder NTB.

Ifølge sysselmann Odd Olsen på Svalbard vurderer de også å hente studentene med snøscooter. eller å frakte studentene til et sted helikopteret kan hente dem.

- Mannskapene har sett tre oppegående personer og et telt. Gruppen er omlag 400 meter fra dem, og har hatt kontakt via signalbluss, sier Frigg Jørgensen til TV 2 Nettavisen klokka 20.45.

Farlig område
En spesialtrenet breredningsgruppe har gått på ski til de fire savnede studentene på Svalbard. Breområdet er svært farlig og sikten er dårlig.

Studentenes nødpeiler har sendt signaler i hele dag. Sysselmannen har satt i gang fem helikopterturer inn til området siden 6-tiden onsdag morgen, men uten hell. På grunn av tåke har ikke helikoptermannskapet hatt mulighet til å se bakkeområdet.

Dårlig vær
Den spesialtrenede gruppen fra Røde Kors parkerte scooterne to kilometer fra stedet studentene skal være, og går på ski derfra.

- Gruppen går i taulag videre innover på breen. Området er vanskelig og farlig, i tillegg gjør snø, vind og bakkefokk sikten dårlig, sa Frigg Jørgensen, rådgiver hos sysselmannen på Svalbard til TV 2 Nettavisen like før klokka 20.

- Mannskapet søker seg forsiktig frem, legger han til.

Håp om å finne de i live
De fire studentene, to norske og to svenske i 20-årene, har vært savnet siden mandag kveld. Flere signaler fra nødsenderen deres gjør at letemannskapene kunne konsentrere letingen til et område som er cirka 100 ganger 100 meter.

- Hvis det ikke har skjedd noe dramatisk, er de kledd for å være ute i hardt vær, sa Jørgensen tidligere onsdag kveld.

Tirsdag forsøkte en breredningsgruppe å ta seg inn til studentene, men måtte snu på grunn av dårlig vær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere