RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studenter jukser som aldri før

Universitetet i Bergen har tatt flere studenter i juks i høst enn på de siste sju årene til sammen.

Den sentrale klagenemnda Universitetet i Bergen (UiB) har så langt i høst behandlet seks saker hvor studenter er tatt i fusk til eksamen. De siste sju årene, fra 1995 til 2002, endte totalt bare fem juksesaker med disiplinære tiltak mot studenter ved UiB.

Lettere å jukse
Jurist Per Gunnar Hillesøy mener det har blitt lettere å fuske etter innføringen av Kvalitetsreformen.

- Det vil nok på noen måter være enklere å fuske nå enn det var tidligere. Det blir ikke like lett å føre kontroll for sensorene lenger, sier Hillesøy til studentavisen Universitas.

Betinget dom
Høstens juksesaker skriver seg fra hjemmeeksamener eller lignende praksis fra vårsemesteret. For det meste dreier det seg om direkte avskrift fra lærebøker eller tidligere lignende besvarelser.

Straffen for å fuske på eksamen er annullering av eksamen og/eller utestengning fra utdanningsinstitusjonen inntil ett år.

- Den groveste og mest ekstreme saken vi har hatt, var en student som endret på en besvarelse etter innleveringsfristen ved to tilfeller. Men det verste var at det ikke var vedkommendes egen besvarelse som ble rettet på noen av gangene. Studenten ble politianmeldt, utestengt i to semester og fikk en dom på betinget fengsel, forteller jurist Hillesøy til Universitas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere