«Studenter» snylter

Universitetet i Oslo (Arkivbilde).

Universitetet i Oslo (Arkivbilde). Foto: (TV 2)

To av ti studenter tok ingen studiepoeng ved Universitetet i Oslo, men studentgodene tar de for seg av.

18.10.06 10:23

To av ti studenter tok ingen studiepoeng vårsemesteret 2006. 1552 av studentene på Universitetet har ikke produsert et eneste studiepoeng på de tre siste semestrene, skriver Universitas.

- Et fåtall av disse har legitime grunner - men tallet indikerer at de er frynsegodestudenter, sier studiedirektør ved UiO, Monica Bakken til studentavisen.

Blant annet får studentene ved Univeristetet trene for rundt 600 kroner i halvåret.

Ifølge avisen var det for to år siden registrert en person som hadde gått 37 semestre på rad på Universitetet, men som ikke hadde et eneste studentpoeng.

Samtidig med at mange benytter seg av godene studenttilværelden gir, slutter også opp mot 70 prosent av studentene på studiet før de er ferdige med en grad.

Tall fra Universitetet i Oslos sentraladministrasjon viser at det er masterstudentene ved Samfunnsvitenskapelig- og Humanistisk fakultet som kommer dårligst ut. Her er frafallsprosenten i enkelte emner på over 70 prosent, skriver studentavisen.

På masterprogrammet for Journalistikk hadde 21 studenter meldt seg opp høsten 2003. Våren 2005 hadde bare én levert oppgaven sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.