*Nettavisen* Nyheter.

Studerer seg syke

En av fem studenter har helseplager på grunn av studieforholdene ved Universitetet i Oslo. Nå skal det fokuseres på studentenes arbeidsmiljø.

I en undersøkelse svarer 74 prosent av studentene at de ofte eller i blant er plaget med dårlig luft. Støy er et problem for 65 prosent, mens mens over halvparten klager på dårlig tilpassede bord og andre ergonomiske forhold, skriver studentavisa Universitas.

En av fem studenter har smerteplager relatert til studiesituasjonen. De vanligste plagene er hodepine, smerte i nakke, skulder, rygg og ekstremiteter, allergiplager og mageplager, går det fram av undersøkelsen.

Undersøkelsen er utført av Helsetjenesten blant et representativt utvalg på 2000 studenter.

Studieansvarlig Boel Christensen Scheel i Studentparlamentet er bekymret:

- Dette viser at det ikke har vært noe fokus på arbeidsmiljøet for studenter, vi har gått for lut og kaldt vann. Men nå blir det endelig gjort noe med det. Studentene er blitt underlagt visse deler av arbeidsmiljøloven og arbeidstilsynet har ansvar for å følge opp dette, sier hun til Universitas.

Læringsmiljøutvalget ved Universitetet i Oslo har nå sendt et utkast til en arbeidsmiljøhåndbok for studenter ute på høring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.