*Nettavisen* Nyheter.

Studiene ingen vil ta

Foto: colourbox

Nesten ingen vil studere landbruk, men søkertallene øker med flere hundre prosent.

27.04.07 19:52

Det er spesielt skogbruksstudiet ved Høgskolen i Hedmark og fiskerifagstudiet ved Høgskolen i Bodø som kan skimte med den største økningen i antall søkere til høyere utdanning i år. Med henholdsvis 800 og 700 prosent økning kan studielederne si seg fornøyde.

Psykologistudiet populært
Men den høye økningen kommer naturlig nok av at det i fjor var én søker på de to linjene - tall man finner igjen flere ganger innen landbruksstudiene. 409 søkte på studier innen emnet da søknadsfristen for høyere utdanning gikk ut 15. april, noe som er en nedgang på 9,7 prosent.

Langt mer populært er psykologistudiet ved Universitetet i Oslo, som i år for første gang tar opp studenter til profesjonsstudiet rett opp fra videregående skole. Hele 1514 førsteprioritetssøkere skal kjempe om 50 studieplasser og det forventes at poenggrensene vil bli skyhøye.

- Vi er veldig fornøyd med søkertallene til psykologi og de andre studietilbudene våre, sier rektor Geir Ellingsrud i en pressemelding.

I ferd med å snu
Han uttrykker at det også er viktig å øke interessen for realfag blant ungdom. Derfor er det gledelig for realfagsforkjemperne at det i år har vært en økning på antall søkere med 1,1 prosent.

Det har de siste årene vært en nedgang i antall søkere til høyere utdanning. Nå ser det likevel ut til at trenden er i ferd med å snu. Nedgangen fra 2006 var i år på 1,2 prosent, og er dermed lavere enn nedgangen fra foregående år på 2,7 prosent.

Søkertallene for 2007 kan du se på Samordna opptaks nettsider .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.