*Nettavisen* Nyheter.

Stukket i øyet

Jan Øyvind Nevestad (22) har kuttskader i øyeeplet etter han ble overfalt av to ukjente menn nyttårsaften.

02.01.08 19:33

22 år gamle Jan Øyvind Nevestad var på vei til en nyttårsfest på Heptekjerr i Vennesla da han ble overfalt av to menn.

- Jeg gikk forbi dem, og plutselig, helt umotivert, kom en av dem inn fra siden og slo ut mot meg. Da jeg åpnet øynene så jeg bare blod, sier venndølingen til Nettavisen.

Kan bli blind
De to som overfalt ham forlot stedet, og Nevestad kom seg inn til kameratene han var på vei til. Innen kort lå han i en ambulanse på vei til sykehuset i Arendal for operasjon. Tirsdag ble han sendt til Ullevål universitetssykehus, og neste uke returnerer han til sykehuset for ny operasjon. Det er fortsatt usikkert om han får tilbake synet på øyet.

- Jeg fikk en flenge i selve øyeeplet, og det er alvorlig. Jeg er forberedt på at øyet aldri blir helt bra igjen, men håper at jeg vil få tilbake noe av synet. Det er ufattelig at noen får seg til å gjøre noe slik, sier Nevestad som onsdag kveld er på vei tilbake til Sørlandet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Legene mener Nevestad ble stukket med en skarp gjenstand, muligens en knust flaske eller en kniv.

- Jeg trodde først jeg bare hadde fått et knyttneveslag, men da jeg så alt blodet og da jeg merket den intense smerten, skjønte jeg at det var mer alvorlig enn som så, sier han.

En mann pågrepet
I forkant av hendelsen skal flere personer ha vært involvert i en slåsskamp på en nyttårsfest i det samme nabolaget der Nevestad ble angrepet. Blant annet skal en person ha blitt slått i hodet med en flaske, skriver Fædrelandsvennen.

Senere på kvelden ble to menn på 21 og 18 år knivstukket i ryggen. Ingen ble alvorlig skadet.

Politiet har pågrepet enn person som er siktet for angrepet på Nevestad.

- Han er siktet og sitter i politiets varetekt. Fremdriften vil avgjøre om det blir fremstilling for varetektsfengsling. Vi må avhøre en masse personer. Dette er en omfattende sak, sier politioverbetjent Jon Thomas Homme ved Vennesla politistasjon til VG Nett.

Siktetedes forsvarer, Kjetil Sørensen, opplyser til avisen at klienten stiller seg uforstående til siktelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag