RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stukket til døde

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix/Nordlys
Sist oppdatert:
Politiet i Tromsø offentliggjorde onsdag ettermiddag hvordan de tre i Tromsø ble drept.

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) ble drept med kniv.

- Alle ofrene er påført flere stikkskader i overkroppen. Skadene antas påført med kniv. Drapstidspunktet antas å være sent på natten eller om morgenen søndag, skriver politiadvokat Elin Norgård Strand i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Fra tidligere er det kjent at de tre trolig ble drept mens de lå og sov.

Motiv ukjent
Den drapssiktede 38-åringen har erkjent straffeskyld og er foreløpig varetektsfengslet for åtte uker. Han er til behandling ved den psykiatriske avdelingen til Universitetssykehuset i Nord-Norge, Åsgård sykehus.

Noe motiv for drapet er ennå ukjent, og 38-åringens advokat, Ulf E. Hansen, sier at det også vil være vanskelig å lete etter noe konkret motiv for handlingen.

- Vi har å gjøre med en mann som har vært alvorlig syk, og da blir det veldig vanskelig å lete etter rasjonelle motiv, sier han.

Hansen sier at han har snakket med sin klient om hvorfor han gjennomførte trippeldrapet.

Avviser flyttemotiv
Tirsdag gikk Framtid i nord ut med at 38-åringen skulle ha fått beskjed om at han måtte flytte ut av leiligheten han leide, og at dette kunne være årsaken til drapene.

- Jeg har jo hatt en del samtaler med ham. Jeg kan ikke gå i enkeltheter om disse samtalene, men på bakgrunn av de samtalene kan jeg forholdsvis kategorisk avvise flyttemotivet, sier Hansen.

Mannen er fortsatt for syk til å la seg avhøre. Når det vil skje, er høyst usikkert.

- Han trenger adekvat behandling og det får han på Åsgård sykehus. Å få ro rundt situasjonen vil bestandig hjelpe personer som har vært alvorlig syke, så får vi se hvor lang tid man trenger for å stabilisere tilstanden på et akseptabelt nivå, sier Hansen.

Tvangsinnlagt tre ganger
Den drapssiktede kommer fra Båtsfjord, og hadde bodd i Tromsø i to år. Til VG fortalte den siktedes brødre mandag 38-åringen har blitt tvangsinnlagt tre ganger siden 2007.

- Hvordan kan han settes på gaten få uker etter en alvorlig psykose, uten oppfølging, spør brødrene. Brødrene, som ennå bor i Båtsfjord, trodde at broren fikk hjelp i Tromsø.

- Sønnen min ville ikke at andre skulle se at han var veldig syk. Derfor takket han nei til hjelp. Jeg tror ingen i helsevesenet har forstått hvor ille det sto til med ham, sier 38-åringens mor til Finnmarken.

- Han har vært en kjekk gutt. Dessverre har problemene tårnet seg opp for ham de siste tre årene. Det er vanskelig å vite om tragedien kunne ha vært avverget. Han spilte normal, og ville ikke ha hjelp. I en sånn situasjon er det ikke lett å se hvordan samfunnet kunne ha håndtert situasjonen annerledes, sier hun.

Voldelig fortid
Natt til søndag gikk det helt galt for 38-åringen. Han har innrømmet å ha drept Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) som han leide hos i Tromsø, samt Olsens mor, Ragna Elida Christensen (61). Mannen fortalte selv om drapene etter at han hadde blitt hentet av politiet etter at han gikk rundt uten mål og mening i nabolaget.

Les også: De ble drept

Mannen har en lang historie av vold bak seg. Nettavisen snakket mandag med en pensjonist som hadde blitt truet på livet av mannen i 1998. 38-åringen er tidligere dømt for grovt ran og narkotikaforbrytelser.

Les også: - Han skulle skjære ballene av meg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere