RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stuper stakk fra ulykke

Henning Matias var nær ved å drukne etter å ha blitt stupt på. Stuperen stakk fra stedet.

- Jeg hadde akkurat stupt, og var på vei oppover til vannskorpa. Så bare smalt det. En traff meg på høyre side av ansiktet, og jeg fikk blackout, forteller Henning Matias Kamhaug (21) til TV 2 Nettavisen.

- Flaks at jeg lever
Badeturen til Huk forrige søndag ble til et mareritt for 21-åringen. Nå ligger han på sykehus med kraniebrudd, hjernerystelse og sprengt trommehinne. Hjerneveske renner ut av øret, og Kamhaug må ligge helt stille.

- Det er helt sykt at han bare stakk. Hva dersom jeg hadde blitt igjen under vann? Det er bare flaks at jeg lever, sier Kamhaug.

Store smerter
Heldigvis kviknet den aktive gutten til igjen etter blackouten, og kom seg inn til land. Der fikk han hjelp av livreddere, som sendte ham til Ullevål sykehus.

- Der sa de at jeg hadde vært «heldig» siden jeg ikke hadde brukket nakken. Men jeg har forferdelig vondt i hodet, og i det ene øret er det bare susing. Dessuten har jeg vondt i kroppen fordi jeg har ligget så lenge, sier Kamhaug.

Etterlyser badevakter
Faren til 21-åringen, Kaj Henning Breistein, sier det er et under at det ikke gikk skikkelig galt.

Han roser livredderne som gav akutt hjelp, men sier det burde vært badevakter i tillegg.

- Det er ikke livreddernes oppgave å kontrollere de badende. På dager som det er så mye folk som det var forrige søndag burde det vært en form for kontroll eller badevakter, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere