RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sudbø-papirer forduftet

Sist oppdatert:
Flere av nøkkeldokumentene i Sudbø-saken skal være forsvunnet.

Kommisjonen som gransker forskerjukset har en mer krevende oppgave foran seg enn ventet. Flere sentrale dokumenter er borte, skriver VG.

- Fordi det har gått såpass lang tid, må enkelte basere seg på hukommelsen når de skal gi rapport til oss, sier kommisjonens leder, professor Anders Ekbom, ved Karolinska Institutet i Stockholm til avisen.

Ekbom vil imidlertid spekulere i om noen med vilje holder tett overfor granskerne.

Den uavhengige granskingskommisjonen skulle egentlig levert sin rapport 1. april, men varslet i slutten av forrige måned at arbeidet tok mer tid enn ventet.

Heinrich Zankl, som er professor ved universitetet i Kauserslateren i Tyskland, regnes som en av Europas fremst eksperter på forskerjuks. Han mener det er et stort og velkjent problem at viktige dokumenter ikke er tilgjengelig når juks skal granskes.

I januar ble det kjent at den anerkjente kreftforskeren John Sudbø ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet HF hadde fabrikkert grunnlagsdata i et studie om munnhulekreft og smertestillende medikamenter. Studien ble gjort kjent i det internasjonale legetidsskriftet The Lancet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere