RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sugd til værs

Sist oppdatert:
Paraglideren ble blåst 6000 meter rett opp, da Frode Halse fløy inn i uværet onsdag.

Frode Halse fra Oslo Hang- og Paragliderklubb var ute og fløy over Vågå da han ble fanget av uværet onsdag.

På hjemmesiden sin forteller han at de andre han var ute med, hadde vett til å avslutte turen i eller før Vågå fordi enorme uværsskyer stengte veien. Selv la han seg i «skjørtekanten» på en av dem over Jettaplatået. Han mistet kontrollen, og ble sugd opp i 6098 meters høyde.

Halse er glad han overlevde møtet med uværsskyen.

- Det gikk i rasende fart oppover i urolig luft, og jeg så ingenting. Det var som å være begravd i grå leire, forteller han til NRK Hedmark og Oppland.

På vei oppover i uværsskyen, steg han med 23 meter i sekundet - nesten 90 kilometer i timen. Samtidig traff han hagl så store som golfballer.

Etter hvert klarte Halse å komme seg inn i roligere luft, og landet til slutt på Vinstra. Paragliderinstruktør Tonny Karlsen i Oslo Paragliderklubb sier til NRK at piloter som kommer over 5000 meter, er i stor fare. De kan få pusteproblemer og slutte å tenke klart, det er voldsomt turbulent og så kaldt at de kan fryse ihjel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere