Sukkersyk tatt som butikktyv

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

16-åringen fikk føling på Rema 1000 og kastet i seg noe mat. Da ble politiet tilkalt.

(iBergen.no) Den syke gutten opplevde marerittet da han ble syk i en Rema 1000-butikk på Danmarksplass i Bergen. Plutselig sto politiet over ham og ville arrestere ham for butikktyveri.

- Det viste seg at gutten var diabetiker. Han fikk føling og tok noe fra butikkhyllen for å spise, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Trodde han var ruset
Personalet i butikken kontaktet politiet da de mistolket symptomene til 16-åringen og trodde han var en ruset butikktyv.

- Det er forståelig. Han blir veldig slapp og svimmel, siger sammen og blir blek samtidig som han blir forvirret og klarer ikke gjøre rede for seg. Øynene hans blir veldig sløve. Kommer han litt lenger ned, blir han bevisstløs, sier guttens mor til iBergen.no.

I desperasjon for ikke å svime av, tok sønnen hennes noe mat og stappet det i munnen. Med sinte butikkmedarbeidere over seg forsøkte han å forklare at han var diabetiker. Amuletten han vanligvis har rundt halsen med livsviktig informasjon om sykdommen, hadde han ikke med seg mandag morgen. Snart var politiet også innblandet.

Tyveriplaget butikk
- Vi opplever veldig mye tyveri fra butikken vår, som ligger i et belastet område med mange narkomane. Det er sikkert ikke enkelt å se forskjell på det, sier daglig leder i Rema 1000 Danmarksplass, Frode Rødbotten.

Han var ikke selv til stede da episoden skjedde.

Butikkbetjeningen ringte guttens bror og fikk bekreftet sykdommen. Etter å ha kommet seg, fikk han hjelp til å komme seg tilbake til skolen like i nærheten.

Moren hans er ikke sint på butikkpersonalet som nesten fikk sønnen hennes arrestert.

- Det er trist, men forståelig. Jeg er bare glad for at de i det hele tatt skaffet ham hjelp, sier hun.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag