RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Idar Vollvik
Idar Vollvik Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Suksess for Vollviks studenter

Sist oppdatert:
Har fått flere partnere med på laget.

Idar Vollviks mangearmede troll, Ludo, har en egen satsing på studenter. Ludorådet, som Idar Vollvik har startet med studenter fra hele Norge, har fått en rekke nye store norske selskaper på kundelisten.

- Skandiabanken, Deli De Luca, Istad Kraft, Sony Ericsson og Amesto er blant selskapene som har valgt å samarbeide med Ludorådet, forteller Vollviks samarbeidspartner, Jan Rune Størseth til NA24.

Dette er en gruppe bestående av 100 studenter ved universiteter og høyskoler landet over som kommersielt skal hjelpe selskaper og gründere med alt fra rådgivning, patentregistreringer og kundeundersøkelser til innhenting av kapital. Disse studentene skal også bidra til å fremme navnet på Vollviks nye mobilselskap.

Pengene går til studentene
Vollvik ønsker ikke selv å tjene penger direkte på Ludorådet. Hans plan er i stedet å få tilgang til nye prosjekter, som eventuelt kan være interessant for ham å investere eller jobbe med.

Pengene som selskaper hoster opp for å benytte seg av Ludorådets tjenester har studentene selv laget vedtak på hva skal benyttes til. Blant annet går disse pengene i dag til å dekke lønn og reiser til deltakerne, som kun får delta i en periode på ett år, men på sikt er målet at inntektene også skal brukes der studentene holder til.

- Samarbeidspartnerne blir møtt med studenter med unik kompetanse innen ulike studieretninger over hele landet, opplyser Størseth.

- Når vi begynner å tjene penger så skal det på sikt også gå til blant annet universitetene og høyskolene. Drivkraften til de unge er ikke penger, men erfaringen som de får ved å delta, har Vollvik tidligere uttalt til NA24.

Fått kritikk
Nesten før Ludorådet startet opp, fikk Vollvik kritikk for satsingen. Han har imidlertid gjentatte ganger påstått at rådet ikke vil utnytte studenter, men gi de i en mulighet til å komme inn i arbeidslivet.

- Kritikken kom før vi hadde startet opp skikkelig. Vi prøver å tenke nytt, og da er det typisk norsk at folk er skeptiske og kritiske. På en måte tror jeg det er bra, for det gikk en skikkelig fanden i meg, og jeg tenkte at dette skal jeg klare, uttalte Vollvik til studentavisen Dusken da han var på vervingskampanje i Trondheim tidligere i år.

Les også: Vollvik reddet av søskenflokk og Vollvik begjæres konkurs og Derfor tapte Vollvik pengene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere