*Nettavisen* Nyheter.

Sulter for fengslede palestinere

I solidaritet med tusenvis av sultestreikende palestinske fanger i israelske fengsler samlet palestinavenner seg til sultestreik på Youngstorget i Oslo tirsdag.

– Det sitter rundt 8.000 palestinske og arabiske fanger i israelske fengsler, og de sultestreiker på grunn av manglende rettigheter i fengslene. Nå har de sultestreiket i ti dager, og vi vil vise solidaritet med dem. Derfor sultestreiker vi i dag og på fredag, sier leder Nidal Hamad i Den palestinske forening i Norge til NTB.

Sammen med Fellesutvalget for Palestina oppfordrer foreningen alle til å avstå fra å spise disse dagene og fortelle andre hvorfor de gjør det.

Sultestreiken begynte 15. august da rundt 1.500 innsatte nektet å ta til seg mat. De drikker imidlertid vann. Søndag opplyste fengselsmyndighetene at rundt 2.900 fanger deltok i sultestreiken, men ifølge Hamad er nå tallet mer enn doblet.

Israel har så langt nektet å gå med på fangenes krav om en slutt på kroppsransakinger, flere familiebesøk, bedre sanitærforhold og tilgang til offentlige telefoner.

Israel mener at kravene er et forsøk fra fangenes side på å skaffe seg bedre kommunikasjon med militante grupper som planlegger terrorangrep. En minister sa at han ikke ville bry seg om fangene sultet i hjel.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag