RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sulter på Flesland

Sist oppdatert:
- Nå har vi ventet på matkupong i to timer og det er fremdeles 140 fremfor oss i køen, sukker to ihjelsultne studenter som har ventet på fly fra Bergen siden i går kveld.

FLESLAND LUFTHAVN (iBergen.no): Noen står i kø, andre har vært heldige og funnet seg en benk som de har tenkt å okkupere til flyet går - hvis det går da. På den ene benken i avgangshallen sitter to unge jenter henslengt med beina på bagasjen sin.

-Hvor lenge har dere ventet i dag?

- I dag? Vi har ventet siden i går vi. Vi skulle egentlig med et fly fra Oslo til Hauesund i går kveld, men så ble det kansellert. Sa satte damen oss opp på et fly til Bergen i stedet. Jeg er sikker på at hun visste at det også kom til å bli kansellert, forteller Caroline Tyre Hetland og Vibecke Lindanger som skal hjem til Haugesund på påskeferie.

Klager ikke så veldig
De to venninnene er booket inn på et fly som etter planen skal lette med kurs Haugesund klokken 17.15 i dag. Venting, venting og atter venting, med andre ord.

- Det har faktisk ikke vært så forferdelig. I Oslo fikk vi en matkupong av SAS, og i natt har vi bodd på hotell på SAS sin regning, siden vi ikke hadde en eneste krone.

- Men visste dere ikke om at det kunne bli streik?

- Jo, vi visste at det kunne bli streik, men ble ikke klar over det før damen i resepsjonen på hotellet lo av oss i morges da vi fortalte at vi skulle til Haugesund med fly.

I kø etter mat
Da iBergen.no snakket med de to ved 12-tiden, satt de og ventet på at nummer 572 skulle bli lest opp i SAS Braathens-skranken.

- Vi må ha oss en ny matkupong - begynner å bli sultne. Da vi kom klokka 10 var det 180 fremfor oss i køen, nå har det gått 40 nummer ned på to timer, sukker de to studentene.

- Hva med andre reisealternativer, som buss eller båt da?

- Vi fikk tilbud om 100 kroner som vi kunne busse for, men Kystbussen koster mye mer og vi har rett og slett ikke penger. Skal vi reise med buss, må SAS betale for det - enkelt og greit, sier de to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere