RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sumaya Jirde Ali (19) ber Listhaug om å ta et oppgjør med egne tilhengere


DEBATT: Sumaya Jirde Ali (19) og Sylvi Listhaug møttes til debatt i NRK torsdag kveld.
DEBATT: Sumaya Jirde Ali (19) og Sylvi Listhaug møttes til debatt i NRK torsdag kveld. Foto: NRK
Sylvi Listhaug møtte en av sine kritikere til debatt.

Æreskultur, skam og sosial kontroll var tema i «Debatten» på NRK torsdag kveld. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug var til stede, og møtte blant annet en av sine kritikere, Sumaya Jirde Ali (19), til debatt, skriver NRK.

Jirde Ali mener Listhaug bruker minoritetskvinner i det politiske spillet, og mener Listhaug og Frps «retorikk og stemining» skaper grobunn for hatkriminalitet.

– Jeg har opplevd dehumanisering, jeg har blitt redusert til en skitten hund, til en kakerlakk, til en parasitt. Jeg har opplevd muslimhat, at jeg bør få hijaben røsket av og bli voldtatt. Jeg har opplevd sexisme, kvinneforakt. Og alt dette kommer fra tilhengere av deg, Listhaug, uttalte Jirde Ali under debatten.

19-åringen føler ikke at Listhaug tar situasjonen på alvor, og ber henne om å ta et oppgjør med sine tilhengere. Listhaug er uenig:

– Jeg holdt en tale på en integreringskonferanse for en tid tilbake siden som tok opp alle sider av denne hetsen som er helt uakseptabel. Da ga jeg klar beskjed om at vi skal omtale hverandre med respekt, og at ingen kan bruke mitt navn til å hetse og komme med slike karakteristikker i mitt navn, uttalte Listhaug.

Debatten gikk også på Twitter. #NRKdebatt var blant Norges mest populære hasjtags torsdag kveld. Her er noe av det som ble skrevet:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere