Gå til sidens hovedinnhold

Sunnaas sykehus misforsto skjema

Sunnaas sykehus forsto ikke skjemaet og behandlet Arne Olav Brundtland som om han var bosatt i Norge.

Sunnaas sykehus misforsto begrepet «bo-kommune» på Folkeregisterets skjema og overså teksten «Utvandret». Dermed ble Arne Olav Brundtland behandlet som en vanlig norsk pasient da han fikk rehabilitering etter å ha vært rammet av slag i Norge. Det skriver Aftenposten.

Avisa har gjennomgått skjemarotet i kjølvannet av Sunnaas-saken, som er en del av diskusjonen rundt de trygdeytelser og helsetjenester Gro Harlem Brundtlands og ektemannen har mottatt i Norge.

Folkeregisteret hadde registrert Brundtland med Oslo som «bo-kommune», men bo-kommune betyr stedet man bodde før man utvandret, og på det samme skjemaet Sunnaas fikk gikk det klart fram at Arne Olav Brundtland hadde bostedsadresse Nice i Frankrike, ifølge avisa.

Dermed ble ikke Brundtland henvist med korrekt adresse under sitt opphold på Sunnaas.

Arne Olav Brundtland hadde krav på øyeblikkelig hjelp da han fikk slag, men såkalt planlagt behandling - som den han fikk på Sunnaas - faller i en annen kategori. Her skulle utgiftene vært dekket av franske helsemyndigheter.

- Det er mye som tyder på at enten er rutinene våre for dårlige, eller så er de for dårlig kommunisert, sier kommunikasjonssjef Jo Heldaas i Helse Sør-Øst til Aftenposten. Han varsler en gjennomgang og opprydding.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene