Super-kommisjonær tiltalt

Han ga gull i kassa til Norsk Tipping og Rikstoto. Nå er han tiltalt for grov utroskap mot spillgigantene.

08.01.04 10:23

Selv mener Solheim at spilleselskapene visste hva som foregikk.

Thor Solheim var landets største kommisjonær på hestespill. I nærbutikken Joker Hop i Bergen gikk det i år 2000 nærmere 40 spillemillioner gjennom kassa, skriver Bergens Tidende.

Norsk Tipping og Rikstoto tjente masse penger. Men det gjorde også kommisjonær Thor Solheim. I tillegg til provisjon dro han selv i land to gevinster på til sammen 23,5 millioner kroner.

Men så tok det slutt. Nå er han tiltalt for å ha latt kunder spille på kreditt, og det er ulovlig i Norge. I januar 2001 skyldte han Norsk Tipping og Norsk Rikstoto 3,8 millioner kroner. Måneden før butikken stengte dørene i juli 2001 ble det spilt for 1 million kroner i kreditt.

- Dette er den desidert største saken vi noen gang har hatt av denne typen, sier direktør Arne Herberg i Norsk Rikstoto til BT. Selskapet har meldt et krav på 2,7 millionar kroner i konkursboet.

Solheim selv nekter all skyld. Han mener at både Norsk Rikstoto og Norsk Tipping var fullt klar over at mange spillere betalte innsatsen i etterkant.

- Solheim hadde flere diskusjoner med Norsk Rikstoto og Norsk Tipping om dette, der han fortalte at ikke alle kundene hadde gjort opp for seg, og at han derfor ikke kunne betale. Det ble også inngått flere nedbetalingsavtaler. Spill på kreditt var velkjent for både Rikstoto og Norsk Tipping. Det var en en slags stilltiende aksept av praksisen, sier hans advokat Erik Mjell til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.