Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supergriser på turné

Foto: (AFP/Scanpix)
Nå kan du leie en gris til å avle frem supergriser som vokser 775 gram om dagen.

Norges eneste Hampshire-griser skal ut på turné for å legge grunnlaget for en ny juleribbe. Tolv av de omkring 40 grisene reiser tirsdag fra Vormsund til Trøndelag, melder Romerikes Blad på sine nettsider.

Svineprodusent Kjell Bjørneng i Vormsund importerte grisene for halvannet år siden. Det var i regi av Kjøttbransjens Landsforbund og datterselskapet ScanPig at de vel 40 grisene endte hos ham.

– Fin gris. Sosial og nysgjerrig. Det er litt mer lyd i disse rånene her enn hva jeg ellers er vant med. Dette er en fin rase å jobbe med, sier Kjell Bjørneng til Romerikes Blad.

De tolv rånene drar fra Vormsund for å servere avlsmateriale, først og fremst til ni forskjellige besetninger i Midt-Norge.

– De ser brede og fete ut, men har samme kjøttprosent som vi er vant til. Den største overraskelsen er tilveksten. Disse vokser gjennomsnittlig med 775 gram om dagen, eller går fra null til 100 kilo på 126 dager. Av en eller annen grunn vokser de 70 gram raskere her enn i Sverige og Finland, sier han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!