RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nina Eirin Rangøy

Surdeigsbrød for Mette-Marit

Sist oppdatert:
Mette-Marit ble servert spesiallagd etiopisk surdeigsbrød, også kalt injerra-brød, da hun fredag besøkte Vestby skole.

NTB skriver at asylsøker Mona Abu Ahmed og 4b ved Vestby skole i Akershus sørget for kongelig oppvartning da kronprinsessen gjestet elevene i forbindelse med TV-aksjonen Redd Barna.

Spesiallagd etiopisk surdeigsbrød, også kalt injerra-brød, med en velsmakende saus ble servert av 9-årige Lina Lund Eriksen.

Dagen forut for kronprinsessens besøk hadde etiopiske Mona Abu Ahmed (26), som bor ved det statlige asylmottaket i Vestby, gjort retten i stand til elevenes store skoleprosjekt om Etiopia.

Hun hadde selv tatt turen fra nedlagte Vestby hotell, som i dag fungerer som asylmottak, og til gymsalen ved skolen for å overvære Mette-Marits gjestevisitt.

Sang på amharisk

Etter en kort bespisning, fikk elevene løst opp stemningen i etterkant av en noe nervøs start med sangen "Fader Jakob" på amharisk, Etiopias offisielle språk, før de viste sine arbeider stolt fram for kronprinsessen.

Fargelagte, beskrivende figurer side om side med gjenstander fra Etiopia og Somalia, skapte et bilde av et helt samfunn, med familier, landsbyer, nasjonaldrakter og kaffe-seremonier i skjønn forening.

- Dere er flinke som har lært så mye på så kort tid, sa Mette-Marit om elevenes innsiktsfulle presentasjoner, ifølge NTB.

Imponert

- Og det er utrolig hva dere husker, sa hun da Markus og Andrea fortalte om hvordan familier lever i landsbyer i Etiopia.

Kronprinsesse Mette-Marit var i Vestby i anledning startskuddet for TV-aksjonen Redd Barna. Hun er aksjonens høye beskytter.

De innsamlede midlene fra årets TV-aksjon skal gå til skoleprosjekter blant annet i Kambodsja, Nicaragua, Guatemala, Uganda og Etiopia. Noe av pengene vil også bli brukt til et antimobbeprosjekt i Norge.

For 30. gang

Årets TV-aksjon arrangeres for 30. gang. Redd Barna har tidligere hatt TV-aksjonen i 1978 og 1990.

TV-aksjonen Redd Barna har satt som mål å skaffe 160 millioner innsamlede kroner og 15.000 nye faddere.

Mette-Marit vil foreta den offisielle åpningen av "Tidenes største basar" i Oslo 13. oktober. Selve aksjonsdagen er først 19. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere