*Nettavisen* Nyheter.

Suspendert Norwegian-kaptein er tilbake

Flykaptein i Norwegian som ga blaffen i sikkerhetssjekken, får nå komme tilbake i pilotstolen igjen.

14.04.05 14:41

- Vi er nå ferdig og vi har lagt denne saken bak oss. Vedkommende fortsetter som pilot hos oss. Dette er en personalsak og jeg har derfor ikke kommentarer utover det, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian til TV 2 Nettavisen.

Nektet
Kapteinen gikk gjennom den automatiske kontrollen på Gardermoen to ganger uten å bli klarert.

Da han ble bedt om å gå en tredje gang, nektet han.

Etter dette bestemte Oslo lufthavn Gardermoen og Norwegian å suspendere mannen mens saken ble sjekket ut.

Ifølge NRK har Norwegian nå konkludert med at piloten får fortsette som pilot i Norwegian med umiddelbar virkning.

- Har han fått noen form for intern irettesettelse eller straff?

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hva man har blitt enig om. Dette er som sagt en personalsak, sier Ellingsen til TV 2 Nettavisen.

Tar avstand fra slik oppførsel

- Dette går bare ikke an. Vi tar selvsagt avstand fra slik oppførsel, sa leder i Norsk Flygerforbund Petter Førde til TV 2 Nettavisen samme dag som episoden fant sted.

Hendelsen førte til at hele flyet måtte evakueres og passasjerene måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt. Pilotens ID-kort ble umiddelbart sperret og piloten tatt av tjeneste.

- Dette er totalt uakseptabel oppførsel og vi ser veldig, veldig alvorlig på saken. Vi skal selvsagt ta vedkommende inn til samtale, sa Ellingsen i Norwegian til TV 2 Nettavisen samme dag.

Norwegian-tillitsvalgt Halvor Vatnar gikk raskt ut og forsvarte piloten etter hendelsen.

Fikk støtte

Vatnar reagerte sterkt på at Norwegian-ledelsen la seg flat og ikke støttet sin egen ansatt, at Norsk Flygerforbund kritiserte uten å vite hva som faktisk hadde skjedd og at informasjonssjef Jo Kobro ved OSL tidlig konkluderte med at sikkerhetsbruddet var helt og holdent pilotens feil.

Ifølge Vatnar måtte hendelsen sees i lys av forskjellsbehandlingen flypersonell daglig blir utsatt for ved sikkerhetspostene på flyplassen.

- Vi føler oss litt som en forfulgt gruppe på Gardermoen. Det virker som om flere av vaktene i Adecco, som vi kaller «tyttebærpolitiet», liker å utøve litt makt overfor oss, sa Vatnar til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag