RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV brøt likestillingsloven

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Likestillingspartiet SV innkalte ingen mannlige søkere til intervju da de skulle ansette en rådgiver på partikontoret i fjor høst. «Et klart brudd på likestillingsloven», slår Likestillingsombudet fast.

- Vi gjorde en feil, innrømmer partisekretær Bård Vegar Solhjell i SV til Ny Tid.

Rådgiverstaben på partikontoret besto av fire menn og to kvinner. Den ene av kvinnene skulle ut svangerskapspermisjon og partiet måtte derfor finne en vikar. På grunn av kjønnsbalansen var det et ønske fra ledelsen og de ansatte å få en kvinnelig vikar.

Dette ønsket skulle imidlertid bli et problem for SV. En mannlig søker som ikke ble innkalt til intervju, klagde nemlig saken inn for Likestillingsombudet.

Og konklusjonen fra ombudet var klinkende klar: Man kan ikke la være å vurdere mannlige søkere selv om man ønsker å ansette en kvinne. Kvinner kan heller ikke gå foran i køen hvis de har dårligere kvalifikasjoner enn menn, skriver Ny Tid.

SV innkalte heller ingen søkere med minoritetsbakgrunn til intervju. Dette til tross for at partiets etniske likestillingsutvalg har tatt til orde for at arbeidsgivere bør pålegges å kalle inn minst en søker med minoritetsbakgrunn til intervju der det er slike søkere – og at regjeringen Bondevik allerede i flere år har pålagt statlige instanser å gjøre nettopp det SVs utvalg foreslår.

- Dette var jeg ikke klar over. Jeg vil ta opp saken med sentralstyret og foreslå at praksisen endres hos oss. Jeg tror gjerne vi i SV kan gjøre mer i forhold til arbeidssøkende med minoritetsbakgrunn, sier Solhjell.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere