*Nettavisen* Nyheter.

SV-gruppe motarbeider Kristin

Foto: Berit Almendingen

En lukket gruppe på SVs venstrefløy organiserer kampanjer mot Kristin Halvorsen og sin egen regjering.

04.03.06 09:41

Mellom 50 og 60 SV-ere som tilhører partiets venstrefløy,deltar på den lukkede e-postlisten «Systemkritisk Forum», skriver Dagsavisen. Det skal være i dette nettverket at mye av venstresidens kritikk etter at SV gikk inn i regjering, er blitt formulert, og siden brukt i kronikker og innlegg. Det var via listen at det ble mobilisert mot vedtaket om å sende jagerfly til Afghanistan. Og i flere runder skal en rekke av deltakerne ha organisert arbeid for å kaste hele eller deler av partiledelsen, blant annet Kristin Halvorsen.

De som vil delta på listen, må ifølge avisen ærlig slutte seg til forumets politiske plattform. Formålene formuleres som å «diskutere, formulere og fremme sosialistisk politikk som bryter med borgerskapets interesser og kapitalismens logikk».

Mange av deltakerne skal ha vært på møter hjemme hos Knut Kjeldstadli, som ledet den siste erklærte fraksjonen i SV, «Nettverk mot høyredreining», somble lagt ned i 2001. Kjeldstadli bekrefter at noen i miljøet har kommet sammen, og at det har vært en håndfull møter hos ham de siste årene. Han avviser at utskiftninger i partiledelsen har vært tema for møtene.

SVs ledelse vil ikke kommentere saken overfor Dagsavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.