*Nettavisen* Nyheter.

SV krever budsjettmilliard for å forhandle

SV krever i overkant av én milliard kroner i «inngangsbillett» for å forhandle med regjeringspartiene om statsbudsjettet.

Dette kommer ifølge VG frem i et internt strateginotat fra SVs stortingsgruppe. Her skal SV ha skissert at de gjennom en « inngangsmilliard» vil kreve fjerning av egenandelsøkningene og de nye permitteringsreglene, og at varselet om endringer i midlertidige ansettelser må tas ut av budsjettet.

Deretter skal SV ifølge notatet se for seg at et forlik med regjeringen kan inkludere en omfattende skolepakke, inkludert opprusting av skolebygg.

Også betydelig satsing på kommuneøkonomien, mer til forskningsfondet og ulike tiltak for å skape arbeidsplasser vektlegges i notatet. Partiet ønsker i tillegg en forsikring om at regjeringen vil komme med et forslag om beskatning av aksjeutbytte i stortingsmeldingen om Skauge-utvalget.

Disse forslagene skal ifølge VG utgjøre fire-fem milliarder kroner av budsjettet. SVs finanspolitiske talsmann Øystein Djupedal ønsker ikke å kommentere innholdet i notat overfor avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.