*Nettavisen* Nyheter.

SV-Kristin blidgjort

SV-leder Kristin Halvorsen har skværet opp med sine samarbeidspartnere, og er villig til å fortsette regjeringssamtalene med Stoltenberg og Haga.

20.10.04 16:53

- Vi har skværet opp, og er alle enig om at vi må kunne ha fortrolige samtaler, uten at det blir lekket ut til pressen, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Halvorsen ble rasende etter at opplysninger fra fortrolige møter med Ap-leder Jens Stoltenberg og Sp-leder Åslaug Haga lekket ut i Dagbladet.

- Jeg reagerer på at en variant av det vi snakket om lekket ut. Det har jeg tatt opp med dem, men inntrykket av at vi ikke er på talefot er tull, sier Halvorsen.

Bekymring
Halvorsens utbrudd skapte dyp bekymring hos samarbeidspartnerne. I krisesamtaler i dag måtte hun forsikre Aps Jens Stoltenberg om at de jevnlige møtene dem imellom skal fortsette som før.

- Kristin Halvorsen har forsikret meg om at SV ikke stanser samtaler om en ny regjering. Jeg er helt trygg på at vi skal fortsette å ha samtaler i en fortrolig og god tone, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Stoltenberg demper betydningen av Nato-uenigheten mellom Ap og SV. Kristin Halvorsen skal i de fortrolige samtalene ha blitt bedt om å oppgi kravet om å melde Norge ut av Nato.

- Arbeiderpartiet er uenig i SVs krav om Norges utmelding av Nato, men jeg regner ikke med at denne uenigheten vil hindre dannelsen av en sentrum/venstre-regjering, sier Stoltenberg.

Uheldig
SV-lederens utblåsning er den første alvorlige knuten på tråden mellom de tre samarbeidspartnerne. Tidligere har særlig SVs Kristin Halvorsen og Aps Jens Stoltenberg framstått som rene turtelduer.

Nå er alle opptatt av å gjenopprette inntrykket av harmoni.

- Alle tre er gjensidig enige om at lekkasjen var uhelidig, og skal gjøre sitt for at det ikke skal skje igjen, sier Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.