*Nettavisen* Nyheter.

SV-Kristin i fritt fall

Færre vil ha Kristin Halvorsen som statsminister. SV-lederens popularitet faller kraftig, og må se seg slått av Carl I. Hagen.

En fersk TV 2-måling viser at Jens Stoltenberg folkets soleklare favoritt til jobben som statsminister.

Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen har i flere måneder sett ut som et middelaldrende ektepar. Men det er bare den ene av dem som tjener på det politiske ekteskapet. Kristin Halvorsen faller nå kraftig i popularitet på statsministerbarometeret som TNS Gallup har laget for TV 2.

Med knusende ro
- Jeg må vel regne med at jeg ikke er den mest opplagte statsministerkandidaten, når man diskuterer det, og jeg tror vi ser en polarisering på dette også, så det tar jeg med knusende ro, sier Kristin Halvorsen til TV 2 Nyhetene.

- Men du er slått av Carl I. Hagen?

- Det er esktremt forsmedelig, og det skal jeg gjøre noe med, sier hun.

Klar favoritt
Jens Stoltenberg er folkets soleklare statsministerfavoritt, ønsket av 33 prosent, det er 2,5 prosentpoeng opp fra TV 2s statsministerbarometer i juni. Erna Solberg er foretrukket av 18 prosent, frem 0,5 prosnetpoeng, Carl I. Hagen 15 prosent, tilbake 1,5 prosentpoeng.

SV-leder Kristin Halvorsen er ønsket av 13 prosent, en tilbakegang på hele tre prosentpoeng. Kjell Magne Bondevik er ønsket av 11 prosent av de spurte, 1,5 prosentpoeng flere enn i juni.

Det største partiet
- Det har jo ligget i kortene at Ap skal ha statsministeren, sier Ap-leder Jens Stoltenberg.

Kanskje er det derfor SV-lederens popularitet nå nærmest er i fritt fall, mens Jens Stoltenberg stikker av med gevinsten, og er mer ønsket som statsminister enn på svært lang tid.

- Det tror jeg er fordi at han leder det største partiet og at velgerne ser at den som elder det største partiet er en statsministerkandidat, sier Kristin Halvorsen.

Men selv om Halvorsen er fritt fall har hun fortsatt et knepent forsprang på dagens statsminister.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.