RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

SV-lederen med sikkerhetsvakter

Sist oppdatert:
To sivilkledde sikkerhetsvakter holdt oppsyn med SV-leder Kristin Halvorsen under valgkampavslutningen på Karl Johans gate I Oslo lørdag.

Statsminister Kjell Magne Bondevik hadde de vanlige sikkerhetsfolkene rundt seg, men ingen av de andre partitoppene som avsluttet valgkampen samtidig, hadde noe ekstra synlig sikkerhetsopplegg.

– Jeg regner med at det er noe de gjør for å være på den sikre siden. Det er ingen dramatikk, i det, og jeg lar med ikke forstyrre av at de er der. Jeg tenker ikke på det, sa Kristin Halvorsen til NTB.

Ny trusselvurdering

Politiet var mer synlig enn vanlig lørdag formiddag. I tillegg til de sivilkledde vaktene, var fire uniformerte politifolk hele tiden i nærheten av politikerne.

– PST overleverte en oppdatert trusselvurdering om politikernes sikkerhet til Justisdepartementet torsdag. Vurderingen er gradert og vi kan ikke gjengi detaljer fra denne, sier politiinspektør Tor Hallingstad i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Politiet i Oslo vil ikke kommentere om noen politikere har fått ekstra vakthold i kjølvannet av PSTs nye trusselvurdering.

Folkeliv

I strålende høstvær krydde det av folk på Karl Johan, og noen tok seg tid til å lytte til et budskap de fleste hadde hørt mange ganger før.

Mest populære, målt ut fra tilhørerskaren, var SV og Frp. Statsministeren samlet også en del mennesker, mens det var tynnere rundt Høyre og Per-Kristian Foss.

Ap-leder Jens Stoltenberg var ikke å se. Han hadde lagt sin valgkamp til Bergen sentrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere