RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV mest fram

Sist oppdatert:
TV 2s valgdagsmåling viser at SV går mest fram. Arbeiderpartiet går tilbake, men er fortsatt Norges største parti. Senterpartiet er størst blant sentrumspartiene. Se resultatene her.

TV 2s valgdagsmåling viser at Arbeidpartiet er Norges største parti, og at SV ikke har gjort et så godt valg som først forventet. Senterpartiet er størst av partiene i midten.

AP 24.5%(-3.7)
SV 12,6%(+4.1)
SP 8 %(-0.5)
KRF 7.6%(-2.5)
V 4,6% (+0.4)
H 18,3 % (-3.0)
FRP 15,8% (+2.3)
Andre 6,4% (+2.7)

Se valgresultatene her!

Viktig å være størst

Nestleder Hill-Marta Solberg (bildet) i Ap finner trøst i at Ap fortsatt er det største partiet til tross for at partiet går tilbake på valgdagsmålingene. Hun er også fornøyd med at partiet ikke går mange prosentpoeng tilbake fra forrige kommunevalg.

- Tallene kan tyde på at partiet har stoppet en langvarig tilbakegang. Vi har hatt vanskelige år, og det har vi nå lagt bak oss, sa hun da valgdagsmåligene ble kjent.

- Historisk godt

SV-leder Kristin Halvorsen avviser at hun er skuffet over tallene som valgdagsmålingen viser. SV lå bedre an på flere meningsmålinger før valget. Men SV er likevel det partiet som går mest fram.

- Selv om valgdagsmålingene var dårligere enn noen av målingene de siste dagene, ligger vi an til et historisk godt valg, sier SV-leder Kristin Halvorsen optimistisk.

Hun er sliten og spent på valgresultatene.

- Jeg er kjempespent på resultatene i de store byene, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Høyre håper
Også Høyre er optimister.

- Dette er ganske bra tall. Vi har lykkes med å få fokus på våre saker. Disse tallene her gir håp, sier finansminister og leder i Oslo Høyre, Per-Kristian Foss, til TV 2.

- Vi er fornøyde så lenge resultatet ligger opp mot 20-tallet, men 18-tallet er historisk lavt. I forhold til på 1970-tallet har det blåst fra alle kanter og fløypartiene har markert seg, sier Per-Kristian Foss i en kommentar til TV 2 Nettavisen.

- Høyre har holdt stilling i valgkampen og på landsbasis har SV og Frp vært høyt oppe, men nå er de på vei ned igjen, sier han.

Jubler
Senterpartiet jubler over valgdagsmålingen.

- Jeg gleder meg stort over at vi kan ende med et valgresultat på rundt åtte prosent. Da kan vi si at trenden er snudd, sier Sp-leder Åslaug Haga.

Også på Frps valgvake gleder valgdagsmålingen.

- Det er nesten for tidlig å kommentere valget, men jeg klarer ikke la være å gratulere partiet med det beste valget noensinne for Frp.

- Det har vært en fornøyelse å lede Frp i valgkampen, sa Carl I. Hagen på Frps valgvake - og fikk stående applaus.

- Så lenge vi ligger på dette nivået er vi kjempefornøyde. Hvis dette blir resultatet, vil vi få mange nye Frp-ere inn i fylkesting og kommunestyrer, sier generalsekretær Geir Mo i Frp til TV 2 Nettavisen.

Ved godt mot

KrF ligger an til å gjøre et dårligere valg enn på svært lenge, men partileder Valgerd Svarstad Haugland tar valgdagsmålingen med godt mot.

- Det vi ser er at resultatet er bedre enn meningsmålingene før sommeren. Vi må ta det resultatet velgerne gir oss, sier KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland til TV 2.

Venstres Odd Einar Dørum er svært fornøyd med at valgdagsmålingen til TV 2 gir partiet en oppslutning på 4,6 prosent.

- Dette er en spennende valgdagsmåling. Hvis vi skulle komme godt over 4 prosent slik situasjonen er nå, så vil det bety at Venstre-velgerne avgjør hvordan de stemmer de siste 48 timene, sier Dørum på partiets valgvake i Oslo sentrum.

Tallene er sammenlignet med 1999. Målingen er gjort av TNS Gallup, med cirka 2500 mennesker i et tverrsnitt av befolkningen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere