RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

SV misfornøyd med Amelie-løsning

Sist oppdatert:
Mandag kan Maria Amelie bli transportert ut av landet.

Søndag lanserte statssekretær Pål Lønseth i Justisdepatementet Regjeringens forslag til løsning på arrestasjonen og uttransporteringsvedtaket til Maria Amelie.

En løsning som betyr at de åpner for å se på regelverket på nytt, slik at det blir mulig for Amelie å søke om arbeidstillatelse i Norge selv om hun blir utvist.

Men etter det Aftenposten kjenner til, oppfatter ikke SV at regjeringspartner Arbeiderpartiet har lansert «Regjeringens løsning», men at løsningen er et rent Ap-utspill.

Det skal ikke være enighet om denne løsningen internt i Regjeringen, og SV vil ifølge avisen fortsatt at Regjeringen skal instruere UDI om å ikke utvise Amelie.

- SV må presse på, og det er helt utåelig for SV å leve med noen annet enn at det blir en løsning på denne saken som gjør at hun får oppholdstillatelse og ikke blir sendt ut, sier SV-veteran Rolf Reikvam.

SV-leder Kristin Halvorsen eller parlamentarisk leder Bård Vegar Solhjell ville i går ikke kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere