RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-nei til kongelig hytte

Sist oppdatert:
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon vil bygge hytte på Flekkerøy ved Kristiansand. Men hytteprosjektet vil møte motstand.

På den ti mål store tomta der kronprinsparet vil bygge drømmehytta, lå det tidligere en mellombølgesender. På folkemunne kalles det attraktive området, som har 150 meter strandlinje, «NRK-tomta».

Fylkesleder i Vest-Agder SV og formannskapsmedlem, Gro Hareide, signaliserer overfor Fædrelandsvennen at partiet vil protestere kraftig mot å omregulere en strandeiendom til fritidsformål for de kongelige.

- Hyggelig hvis kronprinsparet får seg hytte i Kristiansand, men jeg kan ikke skjønne at det er en kommunal oppgave å hjelpe dem, sier SVs formannskapsmedlem Gro Hareide.

Kringkastingssjef John G. Bernander bekrefter overfor Fædrelandsvennen at NRK og kronprinsparet er i ferd med å inngå en avtale om tomta.

- Det kongelige paret har vært på tomta for å se seg rundt. De falt for plassen, og er meget interessert i å overta, sier juridisk konsulent i Kristiansand Eiendom, Jon Holt, til Fædrelandsvennen.

Holt regner med at Kristiansand kommune kan overta eiendommen en gang før jul. Deretter skal eiendommen omreguleres, og deler av den selges videre til kronprinsparet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere