RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV og Frp har ledertrøya

Sist oppdatert:
Meningsmålingene drøyt tre uker før valget gjør SV og Frp til valgets vinnere. KrF ser ut til å tape, og Høyre, Venstre og Ap er alle ofre for tilbakegang.

Fagsjef Tore Olaussen i Opinion understreker imidlertid overfor NTB at stemningen blant velgerne kan skifte fort, og at usikkerheten ser ut til å bli større jo nærmere man kommer valgdagen.

Et gjennomsnitt av de tre siste landsomfattende målingene for kommunevalget gir SV en framgang på 8,5 prosentpoeng i forhold til valget for fire år siden, mens Frp ligger an til en framgang på 4,3 prosentpoeng.

Krf-tap

Kristelig Folkeparti ser ut til å bli valgets største taper med en tilbakegang på 3 prosentpoeng. Tilbakegang i forhold til valget i 1999 vil det også bli for Arbeiderpartiet, Høyre og Venstre, dersom meningsmålingsinstituttene har klart å fange opp folkemeningen tre uker før valgdagen.

Det blir også foretatt en lang rekke lokale målinger både på fylkesnivå og kommunenivå. Her er resultatene ofte ganske annerledes enn det de landsomfattende målingene gir, men tendensen er den samme SV og Frp går mest fram.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere