*Nettavisen* Nyheter.

SV og Høyre best i klassen

Sv og Høyre er i to forskjellige kåringer kåret til årets valgkampvinnere. KrF er årets versting på begge kåringene.

12.09.03 12:44

Kampanje har kåret SV og partiets leder Kristin Halvorsen til valgkampvinner. Kristin Halvorsen får ros for sin håndtering av kritikken rundt partiets skoledebatt.

- SV får førsteprisen, ikke minst på grunn av Kristin Halvorsen. Hun knudret det litt i skoledebatten, men innrømmet å ha tatt for mye Møllers Tran. Den tranflaska må ha virket godt for resten av valgkampen, sa ansvarlig redaktør Hans Hjellemo da han delte ut prisen.

- Trenger krisehjelp
Frp fikk andreplass, Høyre tredjeplass, Sp fjerdeplass, Ap femteplass, Venstre sjetteplass og KrF jumbpoplass.

- KrF er verstingten. Partiet trenger åpenbart krise hjelp. De har ikke lyktes i å få sine hovedsaker, omsorg og familie fram, sa Hjellemo.

KrF kommer sist også på Geelmuyden.Kieses valgkamp-kåring.

– Kristelig Folkeparti har hatt et formidabelt utgangspunkt ved at de eier statsministerstolen, men partiet har likevel gjort en usedvanlig dårlig kommunikasjonsmessig innsats, sier seniorrådgiver Gunnar Mathisen i kommunikasjonsrådgivnings-selskapet til NTB.

Høyre på topp
Høyre vinner førsteprisen på grunn av partiets brede persongalleri.

– Før valgkampen var Høyres største problem at partiet mangler en sterk lederfigur. Det har Høyre løst ved å profilere et bredt spekter av personligheter, mener Mathisen og viser til kommunalminister Erna Solberg, finansminister Per-Kristian Foss, partileder Jan Petersen, Oslos byrådsleder Erling Lae og ordførerkandidat Herman Friele i Bergen.

Ap kommer på andreplass, Frp på tredjeplass og SV på fjerdeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.